IJTIMOIY TA’TILLAR - Ismatillayev Bahodirxon Ibratillaxon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  mehnat  huquqi  tizimida  muhim  ijtimoiy kafolatlardan  biri  hisoblangan  ijtimoiy  ta’tillar  tushunchasi,  ularning  turlari  hamda ijtimoiy  ahamiyati  tahlil  etilgan.  Ijtimoiy  ta’tillarning  xodimlarning  sog‘lig‘ini muhofaza  qilish, oilaviy  majburiyatlarini bajarishi hamda  mehnat va  shaxsiy  hayot o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlashdagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, ijtimoiy ta’tillar  institutining  jamiyatda  ijtimoiy  barqarorlikni  mustahkamlash  va  mehnat munosabatlarini tartibga solishdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.