RAQAMLI IQTISODIYOTDA KICHIK BIZNES RIVOJLANISHINING QIYINCHILIKLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH STRATEGIYALARI - Mahmudov Bahodir Madaminjon o'g'li,; G’ofurov Javohirmirzo Nizomjon o’g’li,; Ro'ziboyev O'tkirbek Qaxramon o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O'zbekistonda  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida kichik  biznes  rivojlanishining  asosiy  qiyinchiliklari  va  ularni  bartaraf  etish  yo'llari o'rganiladi. Tadqiqotda kichik biznesning YaIM, bandlik va eksportdagi o'rnini aks ettiruvchi stat.uz saytidan olingan real statistik ma'lumotlar tahlil qilinadi. 2020-2024 yillar  davomida  kichik  biznesning  YaIMdagi  ulushi,  bandlar  soni  va  raqamli transformatsiya ko'rsatkichlari ekonometrik model yordamida baholanadi. Maqolada moliyaviy resurslarga kirish, raqamli ko'nikmalar yetishmasligi, infratuzilma zaifligи va  regulyativ  to'siqlar  kabi  asosiy  muammolar  yoritiladi  hamda  ularni  hal  qilish bo'yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqiladi.