YOSHLANI MILLIY RUHDA TARBIYALASHDA TIZIMLI YONDASHUV MEZONLARI - Eshnazarova Gulzoda Jurakulovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Yoshlarda  milliy  ruhni  shakllantirish  va  uni  yuksak  darajada tarbiyalash  xalqimiz  ravnaqi,  davlatimiz  mustahkamligi,  ma’naviy  merosimizning davomiyligi hamda ma’rifatli jamiyat qurilishida muhim masalalardan biridir. Chunki har bir millatning o‘z tarixi, urf-odatlari, qadriyatlari, tili va madaniyati mavjud. Shu jihatdan, yoshlarni milliy ruhda tarbiyalash, ular uchun ajdodlarimizdan meros bo‘lib kelayotgan qadriyatlarni chuqur o‘rgatish hamda ularni zamonaviy dunyoqarash bilan uyg‘unlashtirish  davr  talabiga  aylandi.  Avvalo,  milliy  ruh  nimani  anglatuvchi tushuncha  ekanligiga  to‘xtalib  o‘tish  lozim.  Milliy  ruh  –  bu  xalqning  o‘ziga  xos mentaliteti, tarixiy xotirasi, milliy g‘ururi va ertangi kunga ishonchini ifoda etuvchi, yosh avlodni jipslashtiruvchi va ularni farovon hayot sari undovchi ma’naviy kuchdir.