O‘Z SHAXSIY BYUDJETINI BOSHQARISHNING IJTIMOIY-IQTISODIY VA PSIXOLOGIK ASOSLARI - Raxmonova Nilufar Xolmirzayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada shaxsiy byudjetni boshqarishning mohiyati, uning iqtisodiy va psixologik jihatlari ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Daromad va xarajatlarni rejalashtirish, jamg‘arma shakllantirish hamda moliyaviy intizomni rivojlantirishning ahamiyati  yoritiladi.  Shaxsiy  byudjetni  boshqarishda  moliyaviy  savodxonlik, motivatsiya va ongli qaror qabul qilish mexanizmlarining roli ochib beriladi.