KICHIK MAKTAB YOSHI DAVRIDA DIQQAT SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Ubaydullayev Sunnatillo Baxtiyor oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda diqqat samaradorligini oshirishning  ahamiyati,  diqqat  turlari  va  uni  rivojlantirish  usullari  o‘rganilgan. Diqqatni shakllantirish psixologik mashqlar, o‘quv jarayonida metodikalar, oilaviy qo‘llab-quvvatlash va sog‘lom turmush tarzi orqali amalga oshirilishi mumkinligi ko‘rsatildi.  Maqola  kichik  maktab  yoshidagi  bolalarning  o‘quv  va  shaxsiy rivojlanishida diqqat samaradorligining muhimligini ta’kidlaydi.