O'ZBEKISTON RESPUBLIKASI BUXGALTERIYA HISOBI TIZIMINING ISLOH QILISH BOSQICHLARI VA RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Bekimbetova Asal Ergash qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  buxgalteriya  hisobi  tizimining rivojlanish  bosqichlari  va  uning  modernizatsiya  istiqbollari  ko‘rib  chiqiladi. Maqolaning  asosiy  maqsadi  buxgalteriya  hisobini  zamonaviy  raqamli  talablarga moslashtirish, elektron hisob-kitob tizimlarini joriy etish orqali moliyaviy nazorat va hisobot  sifatini  oshirish  yo‘llarini  aniqlashdir.  Muallif  o‘z  yondashuvi  asosida mamlakat korxonalari va tashkilotlarida amalga oshirilgan islohotlarni tahlil qilgan.  Elektron tizimlarni joriy etish jarayonidagi dolzarb muammolar — xodimlarning malakasi, axborot xavfsizligi va tizimlar integratsiyasi masalalariga e’tibor qaratgan. Maqolaning  ilmiy  yangiligi  shundaki,  real  tajribalar  asosida  elektron  buxgalteriya tizimlarini  samarali  joriy  etishning  usullari  va  istiqbolli  yo‘nalishlari  aniqlangan. Shuningdek  raqamli  transformatsiyaning  tizim  samaradorligiga  ta’siri  chuqur  tahlil qilingan.