DIDAKTIKA – TA’LIM NAZARIYASI SIFATIDA - Samatova Munisa; Nurmatova Nodirabegim (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  didaktika  fanining  ta’lim  nazariyasi  sifatidagi  mohiyati, pedagogika  tizimidagi  o‘rni  hamda  ta’lim  jarayonini  ilmiy  asosda  tashkil  etishdagi ahamiyati  yoritilgan.  Didaktikaning  predmeti,  vazifalari,  asosiy  tushunchalari  va tamoyillari keng tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida didaktikaning rivojlanish yo‘nalishlari va ta’lim sifatini oshirishdagi roli ochib berilgan.