JAHON MAMLAKATLARI TALIM TIZIMINING INTEGRATSIYALASHUVI - Irgasheva Ra’no,; Djumatova Ozoda, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada jahon mamlakatlari ta’lim tizimlarining integratsiyalashuvi jarayoni,  uning  mohiyati  va  dolzarbligi  keng  yoritilgan.  Ta’lim  sohasidagi integratsiyaning asosiy yo‘nalishlari, shakllari va ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati tahlil  qilingan.  Shuningdek,  globallashuv  sharoitida  xalqaro  ta’lim  hamkorligi  va ta’lim tizimlarining uyg‘unlashuvi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.