MAKTABGACHA TA’LIMDA BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHGA XIZMAT QILUVCHI INNOVATSION METODLAR - Xosilova Nodiraxon Mahammadjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalar nutqini rivojlantirishda  qo‘llaniladigan  innovatsion  metodlar  mazmuni  va  ahamiyati yoritilgan. Jumladan, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, o‘yin texnologiyalari, storytelling (hikoya yaratish), Montessori yondashuvi, muammoli vaziyatlar asosida o‘qitish  hamda  interaktiv  metodlarning  nutqiy  kompetensiyalarni  shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan.