POSHSHO XO‘JANING “MIFTOҲ UL-ADL” ASARIDA ADOLATNING IJTIMOIY-HUQUQIY MEZON SIFATIDA YORITILISHI - Qarluq Ehsan, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Poshsho Xo‘janing “Miftoҳ ul-adl” asari o‘z davrida adolat, huquq va jamiyat masalalarini ijtimoiy-huquqiy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqqan asarlardan biri  sifatida  o‘ziga  xos  ahamiyatga  ega.  Ushbu  asarda  adolatning  jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, davlat va shaxs orasidagi munosabatlar, hukmdorning vazifalari, ahloqiy  tamoyillar  va  huquqiy  qadriyatlar  keng  yoritiladi.  Asar  muallifi  adolatni nafaqat  axloqiy  qadriyat,  balki  jamiyatda  barqarorlik,  tinchlik  va  taraqqiyotni ta’minlaydigan  asosiy  mezon  sifatida  qaraydi.  Uning  fikricha,  har  bir  jamiyatning mustahkamligi  va  farovonligi,  avvalo,  adolatning  jamiyat  hayotining  barcha jabhalarida to‘laqonli namoyon bo‘lishi bilan uzviy bog‘liq.