PSIXOLOGIK TRENINGLAR ORQALI IJTIMOIY MOSLASHUVNI SHAKLLANTIRISH - Akbaraliyeva A.T; Pardaboyeva Shirina Alimardon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqola psixologik treninglar orqali shaxslarning ijtimoiy moslashuvini shakllantirish  muammosini  kompleks  tahlil  qiladi.  Ijtimoiy  moslashuvning  nazariy asoslari, uning tarkibiy qismlari hamda inson hayotidagi ahamiyati atroflicha yoritiladi. Psixologik treninglarning mohiyati, turlari, amaliy usullari va ular orqali shaxsning ijtimoiy  kompetensiyalarini  rivojlantirish  mexanizmlari  ilmiy  jihatdan  asoslanadi. Maqolada  stressni  boshqarish,  o'z-o'zini  anglash,  jamoaviy  ishlash  ko'nikmalari  va emotsional  intellektni  rivojlantirishga  qaratilgan  trening  dasturlari,  jumladan,  rolli o'yinlar, munozaralar va muloqot mashqlari kabi texnikalar batafsil ko'rib chiqiladi. Turli yosh va ijtimoiy guruhlardagi tadqiqotlar tahlili asosida psixologik treninglarning ijtimoiy moslashuvga ta'sirining samaradorligi baholanadi. Xulosa qismida psixologik treninglarning ijtimoiy moslashuv jarayonidagi muhim o'rni ta'kidlanib, kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlari va amaliyotdagi istiqbollari bayon etiladi.