O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXS RIVOJIGA IJTIMOIY MUHITNING TA’SIRI - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna,; Xasanova Madina, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola o‘smirlik davrida shaxs rivojlanishiga ijtimoiy muhitning ko‘p qirrali  ta’sirini  tahlil  qiladi.  Maqolada  o‘smirlik  davri  shaxsiyat  shakllanishi  uchun muhim  bosqich  sifatida  ko‘rib  chiqiladi  hamda  oila,  maktab,  tengdoshlar  guruhi, ommaviy axborot vositalari va raqamli muhit kabi asosiy ijtimoiy komponentlarning o‘zlikni  anglash,  qadriyatlar,  axloqiy  tamoyillar,  hissiy  tartibga  solish  va  ijtimoiy ko‘nikmalar rivojlanishiga ta’siri nazariy asoslar bilan yoritiladi. Ijtimoiy muhitning ijobiy va salbiy ta’sir mexanizmlari, yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va ularni  hal  etish  imkoniyatlari  atroflicha  muhokama  qilinadi.  Tadqiqot  mavjud adabiyotlar tahlili va sintezi asosida olib borilib, o‘smirlar uchun qulay va qo‘llab-quvvatlovchi ijtimoiy muhit yaratishning muhimligini ta’kidlaydi.