OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TIZIMLARNI AVTOMATLASHTIRISH VA INSON OMILINI KAMAYTIRISH BO’YICHA AMALGA OSHIRILGAN JARAYONLARNI TAHLIL QILISH - RUHIDDINOV MUHAMMAD PAHMIDDIN O’G’LI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy tashkilotlarda boshqaruv tizimining samaradorligini oshirishda hamda inson omilarini kamaytirish. Ish jarayonlarni aftomatlashtirish va rial vaqt  oralig’ida  malumotlarni  olish  va  tahlil  qilish  bu  harqanday  tashkilot  rivojinin muhum  bir  qismi  bo’lib  qolmoqd.  Shu  bilan  birga  butizimlarni  doyimi  ravishda  takomillashtirish va nazorat qilib kelish lozim. Biz bugungi maqolada TOSHKENT KIMYO  XALQARO  UNIVERSITETI.ning  ichki  tizimlarini  ko’rib  chiqamiz.  Oliy ta'limda  avtomatlashtirishning  afzalliklari  (masalan,  administrativ  jarayonlarni tezlashtirish, xatolarni kamaytirish, resurslarni tejash) va kamchiliklari (inson omilini kamaytirishdagi  risklar,  masalan,  ish  joylarini  yo'qotish,  axborot  xavfsizligi masalalari)  Hamda  KIUT  ichki  tizimlarini  qisqa  tahliylini  ochib  berib  undagi muamolarni ko’rib unga yechimlar taklif qilamiz.