SHAXSNING PSIXOLOGIK CHEGARALARI VA ULARNING EMOTSIONAL SALOMATLIKNI SAQLASHDAGI ROLI - Sayfullayeva Bahoroy Vohid qizi,; Tillaxo‘jayeva Dildora Aspiyoxonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shaxsning psixologik chegaralari tushunchasi va ularning  insonning  emotsional  salomatligini  saqlashdagi  ahamiyati  yoritiladi. Psixologik chegaralar insonning o‘z ehtiyojlari, his-tuyg‘ulari va qadriyatlarini anglab, boshqalar  bilan  sog‘lom  munosabat  o‘rnatishiga  xizmat  qiladi.  Maqolada chegaralarning  buzilishi  qanday  qilib  emosional  charchash,  stress  va  ichki qoniqmaslikka  olib  kelishi  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  shaxsiy  chegaralarni shakllantirish va mustahkamlash orqali inson o‘zini hurmat qilish, ichki barqarorlik va ruhiy  osoyishtalikka erishishi  mumkinligi  ilmiy-psixologik nuqtai nazardan  asoslab berilgan. Mazkur tadqiqot natijalari shaxslararo munosabatlarda sog‘lom muvozanatni saqlashga yordam beradi.