ZO‘RAVONLIK — JAMIYAT YARASI. BIZ ZO‘RAVONLIKKA QARSHIMIZ! - Sayfullayeva Bahoroy Vohid qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  jamiyatda  keng  tarqalgan zo‘ravonlik  muammosi,  uning  sabablari,  turlari  va  ijtimoiy  oqibatlari  chuqur  tahlil qilingan. Muallif zo‘ravonlikning nafaqat jismoniy, balki ruhiy, iqtisodiy va axloqiy zararlarini  ham  yoritadi.  Maqolada  inson  huquqlarini  himoya  qilish,  zo‘ravonlikka qarshi  kurashishda  ta’lim,  tarbiya,  qonun  ustuvorligi  va  ijtimoiy  hamkorlikning ahamiyati  alohida  ta’kidlanadi.  Shuningdek,  zo‘ravonlikni  kamaytirish  uchun jamiyatda  mehr-oqibat,  bag‘rikenglik  va  adolat  tamoyillarini  kuchaytirish  zarurligi haqida fikr yuritiladi.