MAKTAB O‘QUVCHILARINI KASBGA YO‘NALTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI - Abirova Shaxnoza Djamalitdinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  maktab  o‘quvchilarini  kasbga  yo‘naltirish  jarayonining psixologik  va  pedagogik  asoslari  yoritilgan.  O‘quvchilarning  qiziqishi,  qobiliyati, individual  xususiyatlari  hamda  jamiyat  ehtiyojlarini  hisobga  olgan  holda  kasb tanlashga  yo‘naltirishning  samarali  usullari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  maktab psixologi, sinf rahbari va ota-onalar hamkorligining ahamiyati ko‘rsatib berilgan.