BOBUR — DILBAR SHAXS - Boltayeva Lobar Maxmudovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada buyuk mutafakkir, shoir va davlat arbobi  Zahiriddin  Muhammad  Boburning  shaxsiy  fazilatlari,  ma’naviy-axloqiy qiyofasi hamda adabiy  merosi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Bobur shaxsining “dilbar shaxs” sifatidagi jihatlari, uning samimiyligi, adolatparvarligi, insonparvarligi va  badiiy  tafakkuri  asoslab  beriladi.  Shuningdek,  Bobur  asarlarining  ona  tili  va adabiyot darslarida tarbiyaviy va ma’rifiy ahamiyati yoritiladi. Maqola yosh avlodni milliy  va  umuminsoniy  qadriyatlar  ruhida  tarbiyalashda  Bobur  merosining  muhim o‘rin tutishini ko‘rsatishga qaratilgan.