QORAQALPOG’ISTON RESPUBLIKASI SHAROITIDA SAVDO XIZMATLARI BOZORINING IQTISODIY MEXANIZMLARNI TAKOMILLASHTIRISH ASOSLARI - Sultansuynov Polat Abatovich; Ibadullaev Rashid Kurbanbaevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Qoraqalpog‘iston  Respublikasi  sharoitida savdo  xizmatlari  bozorining  rivojlanish  holati  va  uning  iqtisodiy  mexanizmlarini takomillashtirish  masalalari  tadqiq  etilgan.  Tadqiqot  davomida  savdo  xizmatlari bozorining  hozirgi  holati,  hududiy  xususiyatlari,  iqtisodiy  samaradorlikka  ta’sir etuvchi omillar tahlil qilindi. Shuningdek, iqtisodiy mexanizmlarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.