MASOFADAN O’QITISHNING DASTURI VA TEXNIK VOSITALARI - ABDUVOIROVA GULNORA HUSNIDDINOVNA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  annotatsiyada  masofadan  oʻqitish  jarayonini  samarali tashkil etishda muhim oʻrin tutuvchi dasturiy ta’minot va texnik vositalar yoritiladi. Masofadan  oʻqitish  dasturiy  ta’minoti  ta’lim  oluvchilar  va  oʻqituvchilar  oʻrtasida interaktiv aloqani ta’minlab, oʻquv materiallarini joylashtirish, topshiriqlarni topshirish va  baholash  jarayonlarini  avtomatlashtirish  imkonini  beradi.  Bunga  Learning Management  System  (LMS)  platformalari  (masalan,  Moodle,  Google  Classroom, Canvas), videokonferensiya dasturlari (Zoom, Microsoft Teams, Google Meet), test va baholash  tizimlari  hamda  elektron  kutubxonalar  kiradi.  Ushbu  dasturiy  vositalar yordamida  ta’lim  jarayoni  moslashuvchan,  qulay  va  masofadan  turib  nazorat qilinadigan shaklga ega bo‘ladi. Shuningdek, Masofadan oʻqitishning texnik vositalari esa ta’lim jarayonining uzluksiz va sifatli amalga oshishini ta’minlaydi. Ular qatoriga kompyuter  va  noutbuklar,  planshet  va  smartfonlar,  veb-kameralar,  mikrofonlar, naushniklar, interaktiv doskalar hamda barqaror internet tarmog‘i kiradi. Shuningdek, server uskunalari va ma’lumotlarni saqlash tizimlari oʻquv platformalarining barqaror ishlashini  ta’minlaydi.  Dasturiy  ta’minot  va  texnik  vositalarning  uyg‘unlashuvi masofadan  oʻqitishning  samaradorligini  oshirib,  ta’limning  sifatini  yaxshilashga xizmat qiladi.