PEDAGOGIK KOMPETENTLIKNI SHAKILLANTIRISHDA PEDAGOGIK DASTURIY VOSITALARNING 5 AMALIYOTGA TADBIG’I - TOSHQULOVA MAMURA BOYMUROD qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  annotatsiyada  pedagogik  kompetentlikni shakllantirish jarayonida pedagogik dasturiy vositalarning amaliy ahamiyati yoritiladi. Unda ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish orqali o‘qituvchilarning kasbiy  bilim,  ko‘nikma  va  malakalarini  rivojlantirish  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi. Xususan, pedagogik dasturiy vositalarning besh asosiy amaliy tadbiqi  — interaktiv darslarni  loyihalash,  masofaviy  ta’limni  tashkil  etish,  ta’lim  natijalarini  monitoring qilish va baholash, o‘quvchilarning individual rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash hamda o‘qituvchilarning  o‘z  ustida  ishlashi  (self-ta’lim)  jarayonini  takomillashtirish  kabi yo‘nalishlar  ko‘rib  chiqiladi.  Annotatsiyada  ushbu  vositalarning  pedagogik kompetentlikni  oshirishdagi  roli,  ularning  afzalliklari  hamda  ta’lim  sifatini yuksaltirishdagi  ta’siri  asoslab  beriladi.  Natijada,  pedagogik  dasturiy  vositalardan samarali  foydalanish  zamonaviy  o‘qituvchining  professional  rivojlanishida  muhim omil ekani xulosa qilinadi.