ONA TILI DARSLARINI O‘QITISHDA O‘QITUVCHINING PEDAGOGIK MAHORATINI OSHIRUVCHI OMILLAR - Xo'jamurodovaa Mohira, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  ona  tili  darslarini  samarali  tashkil  etishda  o‘qituvchining pedagogik mahoratini oshirishga ta’sir etuvchi muhim omillar yoritib berilgan. Unda ta’lim  jarayonida  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  va  interaktiv  metodlardan foydalanish,  o‘quvchilarning  mustaqil  fikrlash  hamda  nutqiy  kompetensiyalarini rivojlantirish, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini dars jarayoniga tatbiq etish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasi, metodik bilim  va  malakalarini  muntazam  takomillashtirib  borishi  pedagogik  mahoratni rivojlantirishning muhim sharti sifatida asoslab berilgan. Maqola ona tili fanini o‘qitish samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.