AVTOMOBIL DVIGATELLARIGA SERVIS XIZMAT KO'RSATISH VA TA'MIRLASH ISHLARI - Tirkashov Ismoilbek Sobir o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  avtomobil  dvigatellariga  servis  xizmat ko‘rsatish  va  ta’mirlash  ishlarining  zamonaviy  texnologiyalari,  ularning  texnik samaradorligi hamda ekspluatatsion ishonchlilikka ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida dvigatelning asosiy nosozlik sabablari, ularni diagnostika qilish usullari,  profilaktik  xizmat  ko‘rsatishning  texnik-iqtisodiy  ahamiyati  hamda rejalashtirilgan servis tizimining dvigatel resursini oshirishdagi roli o‘rganildi. Shuningdek, maqolada ichki yonuv dvigatellarining texnik holatini baholashda qo‘llaniladigan zamonaviy kompyuter diagnostikasi, sensorli boshqaruv tizimlari va raqamli  monitoring  texnologiyalarining  afzalliklari  ilmiy  asosda  yoritib  berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, servis xizmatlarini o‘z vaqtida va texnologik talablar asosida amalga oshirish dvigatelning ishlash barqarorligini oshiradi, yoqilg‘i sarfini kamaytiradi hamda ekologik ko‘rsatkichlarni yaxshilaydi. Maqola natijalari avtomobil transporti sohasida texnik xizmat ko‘rsatish tizimini takomillashtirish,  malakali  mutaxassislar  tayyorlash  hamda  servis  korxonalarida samaradorlikni  oshirishda  amaliy  ahamiyatga  ega  bo‘lishi  bilan  ilmiy  tadqiqotlar uchun muhim manba hisoblanadi.