ONG DARAJASINI VA NEVROLOGIK TEKSHIRUVNI ANIQLASH - Abdurashidova Rayyona Jahongir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ong  darajasi  va  nevrologik  holatni  baholash  klinik  amaliyotda bemorning umumiy holatini aniqlash uchun muhim hisoblanadi. Ushbu jarayon turli nevrologik  tekshiruvlar,  shu  jumladan  reflekslar,  motor  va  sensor  funktsiyalar, kognitiv testlar va shuningdek Glasgow Ong Shkali kabi standartlashtirilgan metodlar orqali amalga oshiriladi.