MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI RAHBARLARINING MENEJERLIK FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Sadikova Yulduz Yakubovna; A’zamova Maloxat Nadjimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta'lim  muassasalarida rahbarlarning  boshqaruv  funktsiyalarini  kompleks  yondashuv  orqali  oshirishdagi muammolar ko'rib chiqiladi. Tadqiqotda ta'limni boshqarishning zamonaviy g'oyalari, pedagogik  boshqaruvning  asosiy  tamoyillari  va  maktabgacha  ta'lim  tizimidagi boshqaruv  operatsiyalarining  o'ziga  xos  jihatlari  o'rganiladi.  Rahbarlarning professional malakasini oshirish, strategik rejalashtirish, inson resurslarini samarali boshqarish,  yangi  metodologiyalarni  joriy  etish  va  sifat  menejmenti  tizimlarini qo'llashga  alohida  e'tibor  qaratilgan.  Rahbarlarning  boshqaruv  harakatlarini rivojlantirishda  doimiy  professional  o'sish,  refleksiv  tahlil  va  motivatsion elementlarning  ahamiyati  ham  tasdiqlangan.  Maqolaning  natijalari  maktabgacha ta'lim  muassasalarini  boshqarish  tizimini  takomillashtiradi,  rahbarlarning samaradorligini oshiradi va ta'lim sifatining izchilligini kafolatlaydi.