ANGLIYA TA’LIM TIZIMI - Ro‘zmatova Dilshoda Husniddin qizi; Erkaboyeva Odina Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Angliya ta’lim tizimining tuzilishi, bosqichlari va o‘ziga xos xususiyatlari  keng  yoritilgan.  Unda  maktabgacha  ta’lim,  boshlang‘ich,  o‘rta,  o‘rta maxsus  hamda  oliy  ta’lim  bosqichlarining  mazmuni,  maqsad  va  vazifalari  tahlil qilingan.  Shuningdek,  Angliya  ta’lim  tizimida  shaxsga  yo‘naltirilgan  yondashuv, mustaqil fikrlashni rivojlantirish, nazariya va amaliyot uyg‘unligi hamda ta’lim sifatini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola ta’lim tizimlarini qiyosiy o‘rganishda  va  pedagogik  jarayonlarni  takomillashtirishda  muhim  manba  bo‘lib xizmat qiladi.