HUJAYRA BO‘LINISHIDA OQSILLARNING RO’LI - Teshaboyev Tolib, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  hujayra  bo‘linish  jarayonida  oqsillarning biologik va molekulyar ro’li yoritilgan. Hujayra  sikli bosqichlarida ishtirok etuvchi oqsillar,  xususan,  siklinlar,  CDKlar,  mikrotrubachalar,  kinetoxor  va  motor oqsillari haqida ma’lumot berilgan. Oqsillar hujayra ichidagi bo‘linish jarayonini nazorat qilish,   xromosomalarning  to‘g‘ri  ajralishini  ta’minlash  va  yangi  hujayra  shakllanishiga yordam berishdagi ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilingan.