YENGIL ATLETIKA: 100 METR MASOFAGA YUGURISHDA STARTDAN CHIQISH VA FINISHGA KIRISH HARAKAT MALAKALARINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-USLUBIY ASOSLARI - Qarshiyeva Nozik Parda qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada qisqa masofaga yugurishning texnik elementlari — pastki start, start tezlanishi, masofa bo‘ylab yugurish va finishga kirish jarayonlari atroflicha tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  sportchilarning  portlovchi  tezkorlik  qobiliyatini  rivojlantirish uchun maxsus mashqlar majmuasi va pedagogik tavsiyalar keltirilgan.