ZAMONAVIY O‘ZBEK NASRIDA DAVR FOJIASINING AYOL QISMATIDAGI TA’SIRINING BADIIY IFODASI TAHLILI. - Raxmonova Oydin To‘raqul qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada  zamonaviy o‘zbek adabiyotida ayol obrazining talqini va  tahlili  tobora  kengayib,  yangicha    mazmun  hamda  mohiyat    bilan  boyib borayotganlini. Avvalda  ayol ko‘proq sadoqatli ona, mehribon turmush o‘rtoqning ramzi  sifatida  tasvirlangan  bo‘lsa,  bugungi  adabiy  jarayonda  u  mustaqil  fikrlovchi, jamiyatda    ichki  dunyosi  murakkab  va  ziddiyatli  qahramon  sifatida gavdalantirilmoqda. Mustaqillik davrida ayol obrazi ijtimoiy, ruhiy va falsafiy jihatdan yangicha  talqin  etilayotgani    Tog‘ay  Murod,  Zulfiya  Qurolboy  qizi,  Shahrizoda Xolmirzayeva,  O‘tkir  Xoshimov,  Ulug‘bek  Hamdam,  Erkin  A’zam  kabi yozuvchilarning asarlari asosida tahlil etiladi.