RAQAMLI TEHNALOGIYALARNING BOLALAR RUHIY SALOMATLIGIGA SALBIY TA’SIRINING OLDINI OLISH. OTA – ONALAR UCHUN PSIXOLOGIK TAVSIYALAR - G’ofurova Mavludaxon Oybek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning ( internet, smartfon, kompyuter o’yinlari, ijtimoiy tarmoqlar), bolalar ruhiy salomatligiga ta’siri ularning salbiy  oqibatlari  va  bunday  holatlarning  oldini  olish,  yo’llari  taxlil  qilingan. Shuningdek  ota-  onalar  uchun  psixologi  tavsiyalar,  bolalarda  raqamli  madaniyatni shakllantirish, ekran vaqtini me’yorlashtirish hamda og’lom muloqot muhitini yaratish bo’yicha  amaliy  takliflar  berilgan.  Maqola  zamonaviy  axborot  makoniga  farzandni tarbiyasining muhim jihatlarini yoritish qaratilgan.