SOG‘LOM SHAXS HAYOTIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O‘RNI - G’ofurova Mavludaxon Oybek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sog‘lom  shaxsni  shakllantirish  jarayonida psixologik  xizmatning  mazmuni,  uning  ijtimoiy,  ta’limiy  va  oilaviy  muhitdagi ahamiyati  atroflicha  tahlil  qilingan.  Insonning  ruhiy  salomatligini  ta’minlashda psixoprofilaktika,  psixokorreksiya,  konsul’tativ  yordam  va  rivojlantiruvchi texnologiyalarning  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  psixologik  xizmatning asosiy  funksiyalari,  sog‘lom  turmush  tarzini  shakllantirishga  qo‘shadigan  hissasi, shaxsning emotsional barqarorligi, kommunikativ madaniyati va ijtimoiy moslashuvini qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari  o‘rganilgan.  Maqola  yakunida  psixologik  xizmat samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.  Аннотация: В данной статье всесторонне проанализировано содержание психологической службы в процессе формирования здоровой личности, а также её значение в социальной, образовательной и семейной среде. Освещена роль психопрофилактики, психокоррекции, консультативной помощи и развивающих технологий в обеспечении психического здоровья человека. Кроме того, изучены основные  функции  современной  психологической  службы,  её  вклад  в формирование  здорового  образа  жизни,  а  также  механизмы  поддержки эмоциональной  стабильности,  коммуникативной  культуры  и  социальной адаптации  личности.  В  заключение  статьи  даны  научно-практические рекомендации по повышению эффективности психологической службы.