TAʼLIM VA SHAXSIY RIVOJLANISH - G’ofurova Mavludaxon Oybek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqola  ta'limning  inson  shaxsi  rivojlanishidagi  chuqur  va  ko'p qirrali rolini o'rganadi. Unda ta'limning shaxs shakllanishi, kognitiv va ijtimoiy-hissiy kompetentsiyalarning  hayot  davomida  rivojlanishi,  fuqarolik  mas'uliyati  va  axloqiy qadriyatlarning shakllanishiga ta'siri kompleks tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada zamonaviy  ta'lim  tendentsiyalari,  xususan,  metakognitiv  strategiyalar  va  ta'lim siyosatining shaxsiy salohiyatni ro'yobga chiqarishdagi ahamiyati muhokama etiladi. Tadqiqot  ta'limning  shaxsiy  o'sish  va  jamiyat  taraqqiyotidagi  markaziy  o'rnini ta'kidlaydi.