FINTECH TEXNOLOGIYALARNING AN’ANAVIY BANK TIZIMIGA TA’SIRI VA RIVOJLANISHI - Azizbek Tursunqulov Umar o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.    Ushbu  maqolada  fintech  texnologiyalarining  an’anaviy  bank tizimiga ta’siri va ularning rivojlanish mantiqi tahlil qilinadi. Raqamli to‘lovlar, mobil ilovalar,  sun’iy  intellektga  asoslangan  skoring,  bulutli  infratuzilma,  ochiq  API yondashuvlari hamda blokcheyn kabi yechimlar banklarning xizmat ko‘rsatish modeli, daromad  manbalari  va  risklarni  boshqarish  usullarini  tubdan  o‘zgartirayotgani ko‘rsatib beriladi.