BIRIKMALI SUN’IY INTELLEKT TERMINLARI - Mo‘minova Cho‘lponoy Abdulvohidovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  sohasida  qo‘llaniladigan  birikmali terminlarning  lingvistik  xususiyatlari  tizimli  va  struktur  jihatdan  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  birikmali  terminlarning  shakllanish  omillari,  semantik  tuzilishi, komponentlararo munosabatlari hamda terminologik tizimdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, sun’iy intellekt terminologiyasida keng tarqalgan birikmali terminlarning turlari  va  ularning  ilmiy  matnlardagi  funksional  ahamiyati  ochib  beriladi.  Maqola natijalari  sun’iy  intellekt  terminlarini  izchil  qo‘llash  va  ularni  me’yorlashtirish masalalarida muhim nazariy manba bo‘lib xizmat qiladi.