PEDAGOGIKA OLIY TA’LIM MUASSASASI BITIRUVCHILARINING KASBIY O‘ZINI O‘ZI RIVOJLANTIRISHI ORQALI BANDLIGINI TA’MINLASHNING INNOVATSION PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Omonova Mohiniso Maqsud qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada pedagogika oliy ta’lim muassasalari bitiruvchilarining kasbiy  o‘zini  o‘zi  rivojlantirishi  orqali  bandligini  ta’minlash  masalasi  yoritilgan. Zamonaviy  mehnat  bozori  sharoitida  pedagog  kadrlarning  raqobatbardoshligini oshirishda  innovatsion  pedagogik  mexanizmlarning  o‘rni  tahlil  qilingan.  Tadqiqot jarayonida kasbiy o‘zini o‘zi rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik yondashuvlar, ularning bitiruvchilarning ish bilan ta’minlanishiga ta’siri ilmiy asosda o‘rganilgan. Olingan natijalar asosida pedagogika OTMlarida ta’lim  jarayonini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.