ШИФОБАХШ ЎСИМЛИКЛАРНИНГ ТИББИЁТДАГИ АҲАМИЯТИ - Кодиров Низом Даминович,; Шункоров Тангир Мусурмонович,; Мусурмонова Райхона Тангировна, (TADQIQOTLAR, 2026)
АННОТАЦИЯ Мазкур  илмий  ишда  шифобахш  ўсимликларнинг  инсон  организмига кўрсатадиган ижобий таъсири, улардан даволовчи ва профилактик мақсадларда фойдаланиш  имкониятлари  ёритилган.  Доривор  ўсимликлар  таркибида учрайдиган  биологик  фаол  моддаларнинг  фармакологик  хусусиятлари  таҳлил қилинган.  Шунингдек,  фитотерапиянинг  замонавий  тиббиётдаги  ўрни  ҳамда маҳаллий флорада кенг тарқалган айрим шифобахш ўсимликларнинг аҳамияти илмий манбалар асосида баён этилган.