TIBBIY TEXNIKUMLARDA AMALIYOTGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIM: TAJRIBA VA NATIJALARNING YECHIMI - Kasimova D.A,; Turdieva S.B, (TADQIQOTLAR, 2026)
Muammoning dolzarbligi: O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini tubdan isloh qilish, uni xalqaro standartlarga moslashtirish, ayniqsa, sog‘liqni saqlash sohasida faoliyat  yurituvchi  kadrlarni  tayyorlash  jarayonini  yangicha  yondashuvlar  asosida tashkil  etish  masalasi  dolzarb  ahamiyat  kasb  etmoqda.  Mamlakatimizda  sog‘liqni saqlash tizimining samaradorligi, tibbiy xizmat sifati va aholining sog‘lom turmush tarzini ta’minlash darajasi bevosita tibbiyot xodimlarining, jumladan, o‘rta bo‘g‘in - hamshiralar  tayyorgarligi  bilan  chambarchas  bog‘liqdir.  Shu  bois  tibbiyot texnikumlarida bo‘lajak hamshiralarni professional tayyorlash jarayonini zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish muhim ilmiy-amaliy vazifalardan biridir.