OZIQ-OVQAT KORXONASI ISHCHILARINING REPRODUKTIV SALOMATLIK HOLATINI BAHOLASH - Kasimova Dilfuza Abrarovna,; Kenjayeva Gulshoda Adham qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Tadqiqotning dolzarbligi. Oziq-ovqat sanoati korxonalarida mehnat qiluvchi ishchilar  ishlab  chiqarish  jarayonida  kimyoviy,  biologik  va  fizik  zararli  omillar ta’siriga uchraydi. Ushbu omillar erkak va ayol ishchilarning reproduktiv salomatligiga salbiy  ta’sir  ko‘rsatib,  bepushtlik,  homiladorlik  asoratlari,  gormonal  buzilishlar  va perinatal  xavflarning  ortishiga  sabab  bo‘lishi  mumkin.  Reproduktiv  salomatlikni muhofaza qilish sog‘lom avlodni shakllantirish va jamoat salomatligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ushbu yo‘nalishda tizimli baholash o‘tkazish dolzarb hisoblanadi.