IQLIM O‘ZGARISHINING DORIVOR O‘SIMLIKLARGA TA’SIRI - Uralova Malika Baxodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  global  iqlim  o‘zgarishining  dorivor o‘simliklarning o‘sishi, rivojlanishi, geografik tarqalishi va biologik faol moddalari tarkibiga  ta’siri  keng  yoritilgan.  Haroratning  oshishi,  yog‘ingarchilik  rejimining o‘zgarishi, qurg‘oqchilik va ekstremal iqlim hodisalari dorivor o‘simliklar bioxilma-xilligiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatayotgani  ilmiy  manbalar  asosida  tahlil  qilingan. Shuningdek,  iqlim  o‘zgarishiga  moslashuv  mexanizmlari  va  barqaror  yetishtirish yo‘llari muhokama etiladi.