DORIVOR O‘SIMLIKLARNI YETISHTIRISHNING AGROTEXNIK USULLARI - Uralova Malika Baxodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  dorivor  o‘simliklarni  yetishtirishda qo‘llaniladigan agrotexnik usullar, ularning ilmiy-amaliy ahamiyati hamda barqaror qishloq  xo‘jaligini  rivojlantirishdagi  o‘rni  yoritib  berilgan.  Dorivor  o‘simliklarni yetishtirishda tuproq-iqlim sharoitlarini hisobga olish, ekinlarni to‘g‘ri joylashtirish, sug‘orish  va  o‘g‘itlash  tizimlarini  optimallashtirish,  shuningdek,  kasallik  va zararkunandalarga  qarshi  kurashishning  samarali  usullari  tahlil  qilingan.  Maqolada ekologik muvozanatni saqlash va dorivor xomashyoning sifatini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.