DORIVOR O‘SIMLIKLARNI YETISHTIRISHDA EKOLOGIK TOZA TEXNOLOGIYALAR - Uralova Malika Baxodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  dorivor  o‘simliklarni  yetishtirish  jarayonida ekologik  toza  texnologiyalardan  foydalanishning  ilmiy-amaliy  ahamiyati  yoritib berilgan.  Organik  dehqonchilik  tamoyillari,  biologik  o‘g‘itlar  va  zararkunandalarga qarshi ekologik xavfsiz kurash usullari, suv va tuproq resurslaridan oqilona foydalanish masalalari  tahlil  qilingan.  Ekologik  toza  texnologiyalar  dorivor  xomashyo  sifatini oshirish,  atrof-muhitni  muhofaza  qilish  va  barqaror  qishloq  xo‘jaligini rivojlantirishning muhim omili sifatida baholanadi.