UYG‘ONISH DAVRI O‘RTA OSIYONING IQTISODIY G‘OYALARI - Qayumova Sabrina Qahramon qizi,; Otavaliyev Boburjon Sobirjon Oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada O‘rta Osiyoda IX–XV asrlarda yuz bergan Uyg‘onish davri mutafakkirlarining  iqtisodiy  g‘oyalari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Asosiy e’tibor  ushbu  davrda  shakllangan  savdo-sotiq  munosabatlari,  hunarmandchilik  va ishlab  chiqarish  rivoji,  davlat  boshqaruvi,  soliqlar  tizimi  hamda  ijtimoiy  adolat masalalariga  qaratiladi.  Maqolada  Abu  Nasr  Forobiy,  Abu  Ali  ibn  Sino,  Beruniy, Yusuf  Xos  Hojib,  Alisher  Navoiy  kabi  allomalarning  iqtisodiy  qarashlari  tarixiy-iqtisodiy sharoitlar bilan bog‘liq holda yoritilib, ularning zamonaviy iqtisodiy tafakkur uchun  ahamiyati  baholanadi.  Tadqiqot  natijalari  iqtisodiy  ta’limotlar  tarixini o‘rganishda muhim ilmiy ahamiyat kasb etadi.