O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA DAVLAT TIBBIY SUG‘URTA TIZIMINI TRANSFORMATSIYA QILISHNING STRATEGIK ASOSLARI: MUAMMO VA YECHIMLAR TAHLILI - Kasimova Dilfuza Abrarovna,; Abdurahimov Bobirjon Abdunabi og‘li,; Ismatullayeva Saodat Abdulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada O‘zbekiston sog‘liqni saqlash tizimidagi fundamental  o‘zgarishlar,  xususan,  davlat  tibbiy  sug‘urtasining  (DTS)  joriy  etilish mexanizmlari kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda Sirdaryo viloyatidagi pilot loyiha natijalari,  aholining  sog‘liqni  saqlash  xarajatlaridagi  ulushi,  "strategik  xaridlar" tamoyili  va  raqamli  transformatsiya  jarayonlari  statistik  ma’lumotlar  asosida yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba tahlili asosida milliy modelni takomillashtirish bo‘yicha  ilmiy  takliflar  berilgan.  10  yillik  strategik  rivojlanish  rejasi  va  tizimning moliyaviy  barqarorligini  ta’minlash  yo‘llari  maqolaning  asosiy  mazmunini  tashkil etadi.