KELAJAK PEDAGOG SHAXSIDA EMOTSIONAL INTELLEKT VA STRESSGA CHIDAMLILIKNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Gulrö Mexmonova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kelajak pedagog shaxsida emotsional intellekt va stressga chidamlilikni belgilovchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Pedagogik faoliyat jarayonida  yuzaga  keladigan  stress  manbalari  hamda  emotsional  intellektning emotsional  barqarorlikni  ta’minlashdagi  o‘rni  yoritib  beriladi.  Tadqiqot  natijalari pedagoglarni  tayyorlash  jarayonida  stressni boshqarish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish muhimligini ko‘rsatadi.