BOSHLANGʻICH TAʼLIMDA TASVIRIY SANʼAT DARSINING TAHLILI - Tajinboyeva Nigina Qahramon qizi; Deykanova Ra'no Bakirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  tadqiqot  ishi  boshlangʻich  ta’lim  bosqichida  tasviriy  san’at  fanini oʻqitishning  pedagogik  samaradorligini  sifat  va  miqdor  jihatidan  tahlil  qilishga bagʻishlanadi.  Maqolada  oʻquvchilarning  vizual  tafakkuri,  fazoviy  tasavvuri  va kognitiv rivojlanishida tasviriy faoliyatning deterministik roli ilmiy asoslab berilgan. Tadqiqot  davomida  an’anaviy  oʻqitish  modellarining  bugungi  kun  talablari  bilan nomuvofiqligi  tahlil  qilinib,  dars  jarayonini  loyihalashda  innovatsion  pedagogik texnologiyalarni  integratsiyalash  masalalari  koʻrib  chiqiladi.  Shuningdek,  maqola tarkibida  oʻquvchilarning  ijodiy  salohiyatini  dinamik  oʻsishini  ifodalovchi  statistik jadvallar va metodologik tavsiyalar majmuasi oʻrin olgan.