ONA TILI DARSLARIDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Gulbahor Valijonovna Isaqova, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ona  tili  darslarida  muammoli  ta’lim  texnologiyasidan foydalanishning nazariy-metodik asoslari, uning ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni hamda amaliy ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot jarayonida muammoli ta’limning mohiyati, uni ona tili mashg‘ulotlariga tatbiq etish yo‘llari, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish va nutqiy faolligini rivojlantirishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ona tili darslarida muammoli vaziyatlar yaratish orqali o‘quvchilarni faol bilish jarayoniga jalb etish, nazariy bilimlarni amaliy nutq bilan bog‘lash masalalariga alohida  e’tibor  qaratiladi.  Maqola  ona  tili  o‘qituvchilari,  metodistlar  hamda  ta’lim jarayonini takomillashtirish bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.