KOMPETENSIYAGA ASOSLANGAN YONDASHUVNI AMALGA OSHIRISH SHAROITIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING AXBOROT VA DIDAKTIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - MAMATOV SALOHIDDIN ABDISAID O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  tadqiqotda  kompetensiyaga  asoslangan  yondashuvni  amalga  oshirish sharoitida bo‘lajak o‘qituvchilarning axborot va didaktik ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida o‘quv jarayonida interaktiv metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va pedagogik strategiyalar orqali o‘qituvchi nomzodlarining  malakasi,  didaktik  va  axborot  ko‘nikmalarini  tizimli  rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, pedagogik yondashuvlarning samaradorligi va ularning o‘quvchilarga bilim yetkazishdagi ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari kompetensiyaga asoslangan pedagogik yondashuvni samarali joriy etish uchun ilmiy asoslangan tavsiyalar beradi.