MUZEY PEDAGOGIKASINING RIVOJLANISH TARIXI - Ashirova Noila, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:"Muzey pedagogikasi" tushunchasi XX asr boshlarida Germaniyada shakllangan  va  ilmiy  muomalaga  kiritilgan. Uning  rivojlanishi  A.  Lixtvark,  A. Reyxven,  G.  Freydental  nomlari  bilan  bog'liq 1 .Ushbu  maqolada  aynan  muzey pedagogikasining rivojlanish tarixi xususida so`z boradi.