SHAKESPEARE TRAGEDIYALARIDA INSON RUHIYATINING TALQINI - Xolmirzayeva Zuxra Jamshidovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz buyuk yozuvchisi Uilyam Shakespearening dunyoga  mashhur  bir  nechta asarlari tahlil  qilinib, undagi  asar qahramonlarining ichki  kechinmalari  hamda  psixologik  portreti  o'rganiladi  va  markaziy qahramonlarning ichki ziddiyatlari, axloqiy dilemmalari va fojiali taqdirlari orqali inson  tabiatining  asosiy  jihatlari  ochib  beriladi.  Shuningdek,  Shakespeare asarlarining kitobxon yuragiga yetib borishi, o'quvchining bu kabi asar namunalariga munosabati, hamda asarning kitobxon yoshlar ongiga ta'siri tahlil qilinadi.