RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TALABALARNI KIBERPEDAGOGIK KOMPETENSIYASINI TAKOMILLASHTIRISHGA OID PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH - RAXIMOV FAXRIDDIN ABDUSATOR O‘G‘LI, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqola zamonaviy raqamli ta’lim muhitida talabalarni kiberpedagogik kompetensiyasini shakllantirish va takomillashtirishga oid pedagogik texnologiyalarni o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqot  jarayonida  interaktiv  va  innovatsion yondashuvlar, elektron ta’lim platformalari, virtual laboratoriyalar va simulyatsiyalar orqali talabalar malakasini oshirish usullari tahlil qilindi. Shuningdek, kiberpedagogik kompetensiya kontseptsiyasi, uning tarkibi va amaliyotda qo‘llanishi ko‘rib chiqildi. Ilmiy  izlanish  natijalari  shuni  ko‘rsatdiki,  pedagogik  texnologiyalarni  maqsadli  va tizimli qo‘llash orqali talabalar axborot va pedagogik ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshirish mumkin.