TALABALARNING KIBERPEDAGOGIK KOMPETENSIYALARINI PEDAGOGIK LOYIHALASHTIRISH METODIKASIGA OID TUSHUNCHALAR - OTAMURATOVA LATOFAT UMAR QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqola talabalarning kiberpedagogik kompetensiyalarini shakllantirish va rivojlantirishda pedagogik loyihalashtirish metodikasining ahamiyatini o‘rganishga qaratilgan.  Ishda  talabalarning  axborot-kommunikatsiya  ko‘nikmalari,  interaktiv metodlar  va  raqamli  ta’lim  muhitida  pedagogik  loyihalar  orqali  ularning kiberpedagogik  kompetensiyasini  rivojlantirish  usullari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, loyiha asosida o‘qitish metodikasi talabalarni mustaqil fikrlash,  muammolarni  yechish  va  pedagogik  qarorlar  qabul  qilish  qobiliyatlarini samarali  shakllantiradi.  Shuningdek,  elektron  resurslar  va  virtual  platformalardan foydalanish orqali talabalarning amaliy kompetensiyalari mustahkamlanadi.